Over mij

Ik ben (tijdens hevig onweer) :-) geboren in de nacht van 21 juli in het jaar 1973. Een over het algemeen gelukkig leven dat tot mijn 30ste voornamelijk een beetje voort kabbelde, met de bekende pieken en dalen die bij het leven horen - vooral wat betreft de liefde en de studie. Ik was niet altijd goed (= niet snel) in het maken van mijn eigen keuzes. Ze werden dan ook vaak voor mij gemaakt. En ik was opvallend vaak 'die ene uitzondering'. Wat meestal in mijn voordeel was, maar het voelde ook als een soort van druk.

Na mijn middelbare school ging ik naar de PABO. Want ik wilde al heel lang juf worden. Of schrijfster of journalist. Maar het werd dus juf. Dacht ik. De opleiding bleek niet helemaal zoals ik dacht dat deze was. Of misschien was ik niet zoals ik dacht dat ik was. Het liep in ieder geval allemaal anders en ik werd geen juf. Maar wat ik dan wel wilde wist ik niet. De grote Zoektocht begon. Vooral ook naar mezelf, wat waarschijnlijk ook een beetje bij de leeftijd hoorde.

Het was de tijd dat internet doorbrak. Toen ik ging solliciteren leukte ik mijn cv (die nog zo goed als blanco was) op met mijn nieuwe hobby: internet. Zo kwam ik bij de Staatsloterij terecht als medewerker digitale communicatie en zo belandde ik in de wereld van de commercie. Ik heb uiteindelijk zo'n 12 jaar als (web)redacteur bij grote en vooral zeer commerciële bedrijven als MSN en Hi gewerkt.

Ik had geen tijd meer voor een zoektocht. Ik holde maar door. Totdat ik rond mijn 30ste het gevoel kreeg dat ik ineens 'wakker' werd en me realiseerde dat ik een prachtig cv had opgebouwd, maar niet de weg volgde waar ik gelukkig van werd. Ik had geen spijt van deze jaren, want - uiteraard - heb ik veel geleerd, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Maar ik had toch behoefte aan meer, of in ieder geval aan een andere diepgang. Dat wakkerde ook de 'oude' zoektocht weer aan.

Ik ging me meer verdiepen in het spirituele (zoals zovelen die zoekende en dwalend zijn en een bepaalde honger naar het 'hogere' hebben) en kwam in aanraking met de opleiding Psychologische Astrologie van Karen Hamaker-Zondag en Ludy Hoogeveen. Ik besloot deze opleiding naast mijn werk te volgen en er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik slaagde voor het vijfde jaar (van duidingstructuur tot counselingtechnieken - mei 2011) en het zesde jaar (Therapeutische Belevingsastrologie - mei 2012) en daarmee rondde ik deze zesjarige opleiding af. Tijdens die zesjarige opleiding volgde ik ook de opleiding Spirituele Ontwikkeling bij Marlies van der Horst, en ging ik eind 2010 aan de slag met wat ook al zo lang triggerde, bij de Heksehoeve in Appelscha.

Toch kwam ook toen ergens het besef dat ik het kennelijk niet los kon laten de dingen buiten mezelf, in het ongrijpbare en onverklaarbare te zoeken. Ik denk ook zeker beïnvloed door mijn opvoeding. Een hang naar het 'hogere', het mysterie. Maar welk mysterie?  Ik werd er uiteindelijk ook wel weer een beetje ongeduldig en sceptisch van. En gelijkgestemden bleken regelmatig toch ook niet zo gelijkgestemd.

Dus het schiften begon en langzamerhand begint er iets over te blijven waar ik me goed bij voel en blij van word. Zo zijn enkele methodes uit de astrologie voor mij af en toe nog steeds een manier om iets ook vanuit een 'ander' perspectief te bekijken. En rituelen zijn voor mij, chaotisch als ik kan zijn, een manier om doelen helder voor ogen te krijgen en te houden. Het liefst in een mistige bosachtige / groene omgeving ;-)

Het is zéker geen geloof en het zijn voor mij ook geen feiten en concrete waarheden. Het is "gewoon" iets persoonlijks, iets dat mijn leven extra kleur en invulling geeft, en aangenaam, spannend, gepassioneerd maakt. Met dat vleugje mystiek. Daar heb ik kennelijk toch behoefte aan :-) Maar ook zeker aan de knipoog en de korrel zout. Er is ook geen behoefte om het met hand en tand te verdedigen en te willen bewijzen of verklaren. Dat kan ik ook niet. Het is vooral iets van mij. En het sluit voor mij "de andere wegen naar Rome" niet uit en af.

Omdat we het bijna allemaal toch heel fijn vinden om alles te kunnen benoemen en in hokjes te plaatsen, hierbij mijn toegift: ik ben denk ik een eclectische agnost :-)

Intussen ben ik ook moeder geworden van twee prachtige kinderen (2012 & 2014) en daar ligt voor mij en mijn (zeer nuchtere) geliefde een hele taak. Hen voorzien van liefde, zorg, vertrouwen, veiligheid, geborgenheid, vrijheid, en van normen en waarden die - tja, het is onvermijdelijk - toch uit onze eigen rugzak komen. De cirkel van het leven...

 

Over de naam 'De Magische Cirkel'

Over de naam heb ik een tijd nagedacht. Ik heb getwijfeld aan de 'toegankelijkheid', omdat het misschien te zweverig of 'hekserig' overkomt. Maar ik besloot het er op te wagen, omdat de naam 'De Magische Cirkel' alles omvat waar ik me mee bezig hou.

Ten eerste slaat deze op de horoscooptekening: een magische cirkel waaruit meer op te maken is over onze behoeftes, karaktereigenschappen en processen. 

Ten tweede staan de initialen van Magische Cirkel (MC dus) voor Medium Coeli: het MC, het hoogste punt van de zon. Het MC is de 'deur' van het tiende huis in onze horoscoop. Dit huis staat voor onze sociaal-maatschappelijke presentatie, dat wat we de buitenwereld als eerste laten zien. De behoefte aan het scheppen van duidelijkheid, het bepalen van onze identiteit. Onze carrière. Alles wat als solide en betrouwbaar moet worden gepresenteerd. Alles waar we verantwoording voor willen of moeten nemen of waarmee we ons identificeren.

Ten derde zijn het ook mijn eigen initialen :)

En ten vierde is het leven, de natuur ook een cirkel, een cyclus. En daar schuilt een magische schoonheid in.

De domeinnaam www.magischecirkel.nl was nog vrij, en zo was ook deze cirkel rond.

Links

Mijn inspiratie en leermeesters:
www.computerhulpgroningen.com - Mijn steun en toeverlaat :) - èn de oplossing voor mensen in Groningen met computerproblemen
www.asfaloth.nl - Opleiding symbolische psychologie & professionele astrologie
www.ludyhoogeveen.nl - Psychologisch astrologe, therapeute & docent
www.lichtopjeleven.nl - Centrum voor bewustwording, spirituele groei & ontwikkeling van Marlies vd Horst
www.heksehoeve.nl - Heksenmuseum & heksenopleiding
www.academievoorastrologie.nl - Academie voor Astrologie (nieuwe HBO opleiding per 2011)

Mijn mede-studenten / collega's:
http://www.mirandamolenaar.nl - Miranda Molenaar - astrologiepraktijk te Maassluis (bij Rotterdam)

Overige links:
www.defluistersteen.nl - Mijn webwinkel met stenen, mineralen en kristallen, en met leuke en handige tips