Magie

Als je zo met en in de natuur leeft, volgt al snel de associatie met heksen en magie. En dat kan nogal beladen, grappig en zelfs idioot zijn. Voor mij is magie niets anders dan scheppingskracht door middel van je gedachtekracht. Gevoed vanuit je gevoel. Simpeler gezegd: je creƫert dat waar je in gelooft. Maar dat is inderdaad heel simpel gezegd en zo simpel is het natuurlijk niet. Niet altijd. Maar je focus verleggen op de mooie dingen en datgene waar je naar verlangt en over droomt en dit regelmatig visualiseren wil zeker helpen bij het hebben van een goed gevoel. Altijd relatief natuurlijk, afhankelijk van de situatie waarin je zit.

Voor magie hoef je ook helemaal geen heks te zijn of jezelf een heks te noemen. Dat mag uiteraard wel, want soms is het fijn om ergens bij te horen of gelijkgestemden te vinden. Maar je bent en blijft uniek. Zoals een vriendin eens zo mooi schreef: "Een heks is eigenlijk geen persoon, maar een kracht in ieder van ons die kan worden gewekt en waarmee je samen kunt werken. Door deze kracht te (her)kennen kom je beter in balans, krijg je meer zelfvertrouwen en word je bewuster van de wereld om je heen". Die kracht zit in alles in de natuur, maar inderdaad vooral ook in onszelf.

Als je de kracht van de natuur, de gedachte en het woord op een goede en krachtige manier weet te integreren, gebruiken en te ervaren, stroomt alles beter. En er is niets hocus-pocus aan. Het gaat puur om de manier waarop je in het leven staat, handelt, leeft en denkt, en over hoe je jouw leven een mooie(re) draai kunt geven.

Voor mij horen daar, redelijk chaotisch en ongestructureerd als ik ben in het dagelijks leven, rituelen bij. Rituelen zijn voor mij een manier om doelen helder voor ogen te krijgen en te houden. Dat versterkt mijn gedachtekracht. En omdat ik mij persoonlijk tot nu toe nog steeds voel aangetrokken tot de (oude vorm van) hekserij en dus de (cyclus van de) natuur, zijn de thema's van de acht jaarfeesten en van de Maan voor mij mooie en plezierige hulpmiddelen. Naast dat je rituelen natuurlijk iedere dag en/of wanneer nodig in kunt zetten.